A baleseti adót is visszakérhetik az Astrások!
Az Astra károsult biztosítottjai az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
 
Erkölcsi kötelessége a kormánynak, hogy ami a törvény alapján visszajár az állampolgároknak, azt meg is kapják. Még akkor is, ha egy csődbe ment külföldi biztosító helyett kell helytállni - olvasható az NGM közleményében.

A törvény jelenleg is garantálja, hogy senki ne fizessen ugyanarra a kockázatvállalási időszakra kétszer baleseti adót. A szabály lényege az, hogy ha a biztosítási díj visszajár, akkor a biztosítónak a baleseti adót is vissza kell fizetnie. Vagyis a csődbe ment Astrának kellett volna visszafizetni a baleseti adót, de a cég a törvényben előírt kötelezettségét nem teljesítette.

A kormány azonban nem hagyja, hogy az Astra mintegy 180 ezer magyar ügyfelét – a biztosító mulasztása miatt - kár érje.

Amennyiben a gazdasági tárca javaslatát az Országgyűlés elfogadja, a károsult Astrások a nekik visszajáró baleseti adót visszakérhetik az adóhivataltól. A kérelemben a személyes adatok mellett a biztosítási szerződés kötvényszámát kell feltüntetni, és azt a bankszámlaszámot vagy postai címet, ahova a visszajáró adó kifizetését kéri a csődbe ment cég volt ügyfele.

Azért, hogy a károsult Astrások mielőbb megkapják a nekik visszajáró pénzt, a rendelkezés már a kihirdetését követő nap hatályba is lép. A kifizetéséket a NAV a kérelem beérkezését követő 30 napon belül teljesíti.

Forrás: Biztosítási szemle


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft