Változtak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályok
A parlament módosította a kötelező felelősségbiztosításról szóló törvényt, jövőre a biztosítók már nem kínálhatnak jobb feltételeket az újonnan szerződő autósoknak, mint a régi ügyfeleknek.
 

Az országgyűlés december 1-jén, kedden a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény módosításával arra kötelezte a biztosítókat, hogy meglévő ügyfeleiknek jövőre már nem kínálhatnak az új ügyfeleknek kínáltnál hátrányosabb díjtarifát. A módosító a kihirdetést követő kilencvenedik napon lép hatályba. A biztosítók ekkortól már csak korábbi ügyfeleik hűségét tudják elismerni díjtarifájukban.

A parlament arra is kötelezte a biztosítókat, hogy honlapjukon és az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeikben folyamatosan tüntessék fel ezt a változást. A biztosítóknak emellett figyelemfelhívásra alkalmas módon értesíteniük kell ügyfeleiket az évforduló előtt arról, hogy a díjtarifa a már meglévő ügyfeleknek nem lehet hátrányosabb, továbbá arról is, miként módosul a szerződés a régi ügyfél javára az új szabályozás eredményeként.

Forrás: Biztosítási szemle



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft